Go to Top

EEN SUCCESVOLLE TWEEDE DATE

Na een succesvolle eerste date volgt, hoe kan het ook anders, een tweede date. Voor een tweede date zal je ongetwijfeld minder gespannen zijn. Ook de gesprekken zullen waarschijnlijk vlotter gaan verlopen. Je hebt elkaar tenslotte al een keer gezien en gesproken. Toch blijkt een tweede date niet altijd garant te staan voor een verder vervolg.

Een eerste date is geslaagd als je het naar je zin hebt gehad en die vrouw of man nog leuker was dan je verwachtte. Je kijkt reikhalzend uit naar een tweede date en misschien beginnen zich ook al verliefde gevoelens te ontwikkelen. Op zich weinig mee aan de hand, maar gevoelens voor die ander kunnen een tweede date wel tot een ramp maken.

Misschien klinkt dit een aantal mannelijke daters al enigszins bekend in de oren. Die eerste date verliep zo soepel, maar na de tweede date zag ze van verdere afspraken met je af. Zwaar teleurgesteld en vol onbegrip zal je dat nieuws tot je genomen hebben.

tips

 

Wat er negen van de tien keer aan de hand is geweest, is dat je als man te snel hebt laten blijken dat je verliefd op haar bent geworden. Misschien heb je het zelfs wel openlijk toegegeven. Dit laat bij veel vrouwen de indruk na dat je wanhopig op zoek bent naar een vrouw. Een wanhopige indruk laat al je aantrekkelijkheid als sneeuw voor de zon verdwijnen. Wees dus gewaarschuwd.

Dit gegeven maakt het er voor mannelijke daters waarschijnlijk niet makkelijker op. Toch zul je door de zure appel heen moeten bijten, wil je je kansen bij die vrouw niet in rook op zien gaan. Mocht je verliefde gevoelens hebben voor je date, dan doe je er verstandig aan een tweede date enigszins vooruit te schuiven, zo min mogelijk contact met haar te hebben en afleiding te zoeken.

Deze tactiek zorgt ervoor dat je je gevoelens voor haar beter onder controle krijgt. Een bijkomend voordeel is, en dit gedeelte moeten vrouwelijke lezers maar even overslaan, dat je je date de gelegenheid geeft je te missen. Iets wat je aantrekkelijkheid bij haar enorm aanwakkert.

Dit artikel zal tot dusver bij jou als mannelijke lezer de indruk wekken dat jij dit “datingspel” dient te leiden. Dat is ook zo. Buiten dat je je gevoelens in toom dient te houden, treed je ook op als “spelleider”. Jij bepaalt de regels, jij bepaalt wat er gebeurt en wanneer het gebeurt.

Dit wordt niet verzonnen door dating-goeroes of wie dan ook. Het gaat hier om een stukje oerinstinct dat door de emancipatie en veranderingen in de maatschappij behoorlijk diep is weggezakt bij veel mannen. Mannen nemen de leiding, vrouwen volgen. Dit gegeven zal pas enigszins bijgeschaafd mogen worden zodra een relatie een feit is. Tot die tijd zal een man moeten laten zien dat ie daadwerkelijk man is.

Mannelijke daters weten bij deze wat ze te doen staat. Terug naar de tweede date. Daten, tijd met elkaar doorbrengen, is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en te bekijken of jullie bij elkaar passen. Liefde laat zich nu eenmaal niet dwingen, dus geef elkaar de ruimte. Neem de tijd, ontspan en geniet vooral van elkaars aanwezigheid.

Maak ook een tweede date niet te moeilijk. Voorkom situaties waarbij de kans bestaat dat je je ongemakkelijk gaat voelen. Een tweede date moet vooral in het teken staan van veel lol en gezelligheid met elkaar. Probeer als man dus iets te verzinnen waarbij zowel jij als je date honderd procent plezier aan gaan beleven. Een tweede date mag gerust langer duren als de eerste date. Maar belangrijk is ook hier weer. Neem afscheid van elkaar op een hoogtepunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *